Artikler

Beklager - nettsiden og butikken er midlertidig stengt. October 29 2018, 0 Comments


Omega 3 fettsyrer for helsen November 14 2017, 0 Comments

Hvorfor er omega 3 fettsyrer så viktige for kroppen, og hvordan kan du være sikker på at inntaket ditt er tilstrekkelig?

Du har sikkert hørt det før: «Du er hva du spiser». Det er et gammelt, kinesisk ordtak som sier noe om viktigheten av hva vi putter i munnen. Maten vi spiser kan fremme god helse, og omega 3 anbefales av både Verdens Helseorganisasjon (WHO), Helsedirektoratet og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke.

Hvordan virker omega 3 fettsyrer i kroppen?

Du har sikkert også hørt velmenende voksenstemmer gjennom barndommen fortelle om hvor bra det er for synet og hjernen. Fettsyren DHA er spesielt viktig for å opprettholde en god syns- og hjernefunksjon gjennom hele livet, og derfor bør vi sørge for et kosthold rikt på omega 3. Men selv om de fleste av oss er klar over omega 3 fettsyrenes positive effekt, er det ikke alltid vi klarer å få i oss tilstrekkelige mengder fra naturens side.

Omega 3 er et begrep som stadig dukker opp når det snakkes om en sunn livsstil. Men hva er omega 3, og hvordan sørger du for å få nok av det?

De langkjedede omega 3 fettsyrene som har en dokumentert, gunstig effekt på helsen vår finnes i fete marine kilder. Kroppen vår produserer ikke effektivt de lengste omega 3 fettsyrene selv, så vi er nødt til å få disse velgjørende fettsyrene gjennom kosten. Men hva bør du i så fall spise?

Naturlig marin omega 3

Helsedirektoratet anbefaler at man spiser 300-450 gram fisk per uke. Det tilsvarer to til tre fiskemiddager i uken, og inkluderer ikke skalldyr og annen sjømat, selv om disse matvarene gjerne kan inngå i et sunt kosthold.

For deg som ikke klarer dette er valget lett. Innta daglig TRAN PREMIUM i kapsel eller flytende form, så dekkes ditt omega-3 behov.


Gir mangel på Essensielle Fettsyrer opphav til ADHD og andre barnesykdommer? October 23 2016, 0 Comments

av. dr. Bjørn Øverbye.

ADHD og beslektede hjerne -uorganiske tilstander stiger faretruende raskt. England steg eksempel foreskriving av ADHD legemidler til barn fra 6000 pr år i 1994 til hele 131.000 i 1999.I  Norge lider 3,5 av 100 barn av medisintrengende-ADHD sykdom. I USA  er tallet  9 av 100  barn ADHD-lidende.

 

Samtidig var bruk av slike legemidler ukjent i Frankrike. Da jeg  var æresgjest ved åpningn av ett av Koreas mest moderne sykehus  i 2002 opplyste legene at  ADHD og bruk av legemidler for slike lidelser ukjent!.

Man må derfor spørre: Hva skjer i et samfunn der en enkelt lidelse øker såpass raskt i blant barn? Økningen har epidemiske proporsjoner ! Når det er en epidemi på gang, må det være ”noe ” som sprer seg. Ulike teorier er fremsatt og om vanlig er ingen teori den eneste rette.Årsakene er mange, men  en forklaring ser ut til å være mer faglig god enn andre og den gir trygg terapi og er evidence based.

Teorien bygger på hva som skjer når barn og voksne ikke får nok EFA ; essensielle fettsyrer.I 1980 startet Brain-meditation--250x300Sally Bunday England Hyperactive Children Support Group. Bunday var en av de første til å se en kobling mellom ADHD og mangel på essensielle fettsyrer (EFA). Observasjonen ble senere støttet av en rekke forskere; en av disse var Alexandra Richardson  ved University Lab ved Mansfields College i Oxford og MA Roos som i 2000 på pekte at underskudd av EFA i maten leder til økning i forekomst av…

Fortsettelsen av artikkelen finner du Mind Your Health Club.


Fiskeolje - må bare ha det! May 24 2016, 0 Comments

Det er ingen tvil om at vi trenger omega-3. Dette er et essensielt fettstoff, som vi må ha tilført og som påvirker blant annet søvn, mental helse, hormoner, betennelser, fertilitet, og som er avgjørende for forebygging allergi, kreft, hjerte- og karsykdommer.

                                          

Funksjon av omega-3-fettsyrer:
Viktige for hjertet og kretsløpet, blant annet forebygger omega-3-fettsyrer blodpropp og åreforkalkninger (aterosklerose). Motvirker inflammasjoner, demper allergiske reaksjoner, diabetes, gikt, slitasjegikt, leddgikt, kretsløpsbetingede hudsykdommer, psoriasis, migrene og inflammatoriske sykdommer.

EPA, DHA og arakidonsyre transporteres fra blodet til hjernen via blod-hjerne-barrieren, hvor de opptas via egne transportkanaler. Forskning viser at for høyt innhold av DHA i fiskeolje hemmer transporten av EPA til hjernen, derav grunnen til at forholdet mellom DHA og EPA må være balansert.

Funksjon av omega-6-fettsyrer:
Regulering av hormonbalansen
Dannelsen av prostaglandiner
Motvirker astma, slimdannelse, barneeksem, atopisk eksem, hårtap, PMS, hudproblemer og barnløshet.

 


Viktig å variere proteinkildene February 02 2016, 0 Comments

Det er viktig å spise nok proteiner, men det spiller også en rolle hvilken type proteiner man spiser. De norske og utenlandske kostrådene behandler alle proteiner som om de er like, selv om vi etter hvert vet godt at slik er det ikke. Innholdet av de essensielle aminosyrene, som vi må få fra mat eller drikke siden kroppen ikke kan lage dem selv, kan nemlig variere veldig i ulike matvarer.

Kombinasjoner av matvarer med mye og lite av spesifikke aminosyrer er sannsynligvis bakgrunnen for karakteristiske etniske kulinariske skikker, eksempelvis kombinasjonen av soyabønner og ris i Asia; soyabønner inneholder mye av lysin men lite metionin og cystein, mens ris inneholder lite lysin og mye metionin og cystein. Dersom inntak av essensielle aminosyrer ikke var sikret gjennom denne typen kombinasjoner av matvarer så ville kulturer dødd ut siden mennesker ikke kan overleve uten tilstrekkelig inntak av essensielle aminosyrer.

I dag er tilgangen på proteinrik mat så god i vår del av verden at det er sjelden at noen har mangel på essensielle aminosyrer, men det forekommer hos enkelte eldre, anorektikere og veganere. Mange vet at veganere må passe på å få i seg nok vitamin B12, men det er ikke så mange som vet at det kan være spesielt vanskelig å dekke behovet for lysin for de som spiser vegankost, og det er derfor viktig at de får i seg lysin ved å spise f.eks. belgfrukter.

Slanke spiser mer protein enn overvektige

 

Norkost-undersøkelsen fra 2012 viste at det gjennomsnittlige daglige proteininntaket i Norge var 96 gram per dag for voksne med gjennomsnittlig BMI på 26 for menn og 25 for kvinner.

 

Dette er et ganske mye høyere proteininntak enn det vi ser hos voksne med overvekt (BMI over 25) og fedme (BMI over 30) som deltar i studier hos oss.

Det er veldig interessant at det ser ut til at voksne med høy BMI har et lavere daglig proteininntak enn resten av befolkningen, særlig siden energiinntaket til denne gruppen ofte er høyt.

Det har blitt lansert mange forklaringer på overvekt, og en av de mest spennende teoriene er at lavt proteininnhold i mat fører til for stort matinntak for å dekke proteinbehovet. Med andre ord vil kroppen kreve mat inntil proteinbehovet er dekket, og dersom man spiser mat med lavt proteininnhold og mye energi så vil det på sikt føre til et for høyt energiinntak og dermed overvekt.

Gunstig med fiskeprotein

De siste tjue årene har det blitt stadig tydeligere at ulike proteintyper har ulike effekter på helsen vår. Vi har nylig vist at proteiner fra torsk senker det farlige LDL-kolesterolet og bedrer toleransen for sukker fra maten i en gruppe av overvektige voksne.


NYHET!! Fiskeproteiner January 20 2016, 0 Comments

Gledelig for alle som er opptatt av egen helse!
Fiskeproteiner - produsert av Norsk, kortreist råvare.

Reduserer kolestrolnivået.
-Inntak av hydrolysert fiskeprotein har vist seg å ha en svært gunstig effekt på kolesterolnivået i kroppen.

Ikke bare hjelper fiskeprotein deg til å brenne fett, men en svært gunstig effekt av nedsatt fettprosent er et redusert kolestrolnivå.

Faktisk kan inntak av fiskeprotein daglig bekjempe en del av plagene som kommer av overvekt. Bedre kolesterolverdier er kanskje den beste grunnen til å spise Medicmarines Fiskeproteiner hver dag.


Balanserer Blodsukkeret
-
Ikke bare kan du bekjempe overvekt, øke din muskemasse og redusere ditt kolesterol.

Fiskeprotein kan også gi deg et mer balansert blodsukker.

Føler du deg slapp og trøtt, kan ofte blodsukkeret ditt være årsaken til dette.

Fiskeprotein har vist seg å balansere blodsukkeret. Har du diabetes 2, eller ligger i faresonen, kan det vise seg at regelmessig inntak av fiskeprotein kan løse disse problemene.


Fiskeprotein for alle.
- Er du overvektig, sliter du med kolesterolet, trener du, er du gammel, er du ung, mann, kvinne, ønsker du mer muskler?

Fiskeproteiner er for alle.

Enten du trenger å gå ned noen kilo, eller er en aktiv idrettsutøver. Fiskeprotein kan være løsningen for å nå dine mål.

Fisk er sunt, men ikke alle vil, eller makter å spise fisk hver dag.

Medicmarines Fiskeproteiner er løsningen.

Ta dine piller hver dag, vel vitende om at du har dekt dagens behov for fiskeprotein.

 Produktet kjøper du her.

Hvordan kan fiskeprotein brenne fett, og bygge muskler?

Vi har to typer fettceller i kroppen, hvite ogbrune. Fettcellene har ulike funksjoner: De hvite cellene lagrer energi, altså kaloriene vi spiser, og gjør oss derfor fete. De brune fettcellene har motsatt effekt: De forbrenner kalorier for at kroppen skal holde seg varm. Studier viser at fiskeproteiner kan bidra til å danne flere brune fettceller som forbrenner fett.

Vil jeg rase ned i vekt ved å bruke fiskeproteiner?

Nei, for fiskeprotein ikke bare brenner fett, men det bygger også muskler. Vekten som du taper ved å spise fiskeprotein vil i mange tilfeller bli erstattet av økt muskelmasse. Studiene som viser dette baserer seg på personer som spiser som de alltid har gjort, og ikke øker aktivitetsnivået.

                                 

               Hydrolysert-fiskeprotein kan gi økt forbrenning og muskelvekst!

Fantastiske studier!

Kan svaret på overvektgåten rett og slett være å spise nok mengde fisk hver dag?

De norske studiene som er foretatt på Haukeland Universitetssykehus kan tyde på nettopp dette!
Vi skal likevel ikke konkludere med det riktig ennå, men svaret vi sitter igjen med så langt er entydig positive.

 Studier: British Journal of Nutrition - UIB Fiskespisestudiene 2011-2013 -  Fiskepillene ga mer muskler og mindre fett - bt.no
Kan hydrolyserte fiskeproteiner redusere overvekt? - NIFES.no - Fiskeproteiner får deg ned i vekt dagbladet.no


Black friday!!! November 26 2015, 0 Comments

30% på alle varer.

Kjøp julegaver i dag!


Endelig - på lager igjen :) September 11 2015, 0 Comments

Vi beklager ovenfor kunder og forhandlere. Vi har dessverre vært utsolgt for marine oljer alt for lenge.

Men.... nå er oljene igjen på lager. 

Takker våre kunder for at dere har vært så tålmodige.


Utsolgt for marine oljer. July 01 2015, 0 Comments

Medicmarine er dessverre utsolgt for marine oljer. 

Dette beklager vi sterkt. 

Vi informerer så snart vi igjen har varer på lager.


Produktet som gir den beste brunfargen April 19 2015, 0 Comments

 

Et par kapsler om dagen kan gi deg en dyp og varig brunfarge. Samtidig beskytter du huden mot de skadelige UV-strålene.

Endelig er sommeren her. Det har vært ståkende vær flere steder i landet den siste tiden, og mange har allerede begynt å jobbe med brunfargen sin.

Hvis du er på jakt etter en måte å bli raskere brun på, så har vi et råd til deg:

  1. Begynn å ta kosttilskudd med Astaxanthin
Vannløslig marin olje produsert av ferske skalldyr.
Aktiver dine pigmenter.......
med et rikt innhold av astaxanthin og lutein vil huden beskyttes mot farlig uv stråling samtidig som du oppnår dyp, vakker og varig brunfarge.
Ledende antiagingseksperter anbefaler astaxantin for å redusere rynker, pigmentflekker og for å øke fuktighetsnivået, elastisiteten og mykheten i huden.
Inneholder store mengder Omega3, DHA og EPA. 
Rik på astaxantin som er opptil 500 ganger mer effektiv enn E-vit. og 6000 ganger mer effektiv enn C-vit.
Astaxanthin tilhører gruppen karotenoider, det nevnes at Astaxanthin er opptil 10 ganger sterkere enn Beta-karotener.
Bestill her.

Myndighetenes anbefaling - TRAN February 08 2015, 0 Comments

For voksne og barn fra to år og oppover, så er laveste inntak av flerumettede fettsyrer fastsatt til minimum 3 prosent av daglig energiinntak, inkludert minimum 0,5 energiprosent (E%) fra omega-3-fettsyrer. Dette er anbefalingene fra det norske Helsedirektoratet, som igjen er basert på de nordiske helseanbefalingene.

Når man regner om 0,5 energiprosent til gram omega-3-fettsyrer pr dag ved å ta kjønn, alder og fysisk aktivitet i betraktning, så kommer man fram til tabellen under.

tabell

 * Basert på anbefalingen fra Helsedirektoratet om minimum 0,5% energi som omega-3-fettsyrer og at omega-3-fettsyrer gir 0,0377 MJ per gram.

”For å sikre et tilstrekkelig inntak av vitamin D og omega-3-fettsyrer, anbefales tran til hele befolkningen”.

– Helsedirektoratet

”Alle, også idrettsutøvere, anbefales å ta tran. Tran bør tas hver dag, året rundt, for å få omega-3-fettsyrer og vitamin D.”

– Olympiatoppen

 


Mer om TRAN January 14 2015, 0 Comments

Det er flere grunner for gravide kvinner til å ta tran.

Forskning viser nemlig at det er en sammenheng mellom prematur fødsel og mangel på DHA. Studier viser også at premature babyer som fikk tilskudd av DHA etter fødselen har bedre kognitive evner og visuell koordinering enn de som ikke fikk et slikt tilskudd.

Forskning fra Folkehelseinstituttet viser også at kvinner som tar tilskudd av vitamin D (tran)i svangerskapet har mindre risiko for svangerskapsforgiftning.

Forskerne som står bak studien som nå er publisert i JAMA råder også kvinner til å fortsette å ta tilskudd av tran, ettersom det ikke er dokumentert noen uheldige effekter av bruken.

Kilder:
Nhi.no
Folkehelseinstituttet