Lokale tips June 15 2011, 0 Comments

En lokal historie fra noen fiskere forteller om at leverolje fra Sølvhai har en sårhelende effekt.

Historien forteller om en mann som hadde fått store forbrenninger i ansikt og på kropp mens de var ute på havet. For å lindre dette smurte de Sølvhaiolje på sårene. Det sies at han ble helt fin etterpå, og at kona til og med mente at han var blitt penere enn før. Så denne leverolja til Sølvhai inneholder mange interes¬sante antibakterielle stoffer og antioksidanter.

Atopiske eksem kan også leges med Sølvhaiolje.

Atopisk eksem kalles også barneeksem, fordi de fleste får den, men vokser den av seg. Jeg fikk utbrudd i en alder av 19. Og med utbrudd mener jeg å klø seg til blods om natten på begge leggene. Det eneste som hittil har hjulpet er sollys, noe som gjør at jeg ikke er plaget om sommeren. Solarium har fungert fett, men har man ikke tid, kommer den fort tilbake. Ull er også en helt forferdelig kombinasjon med dette.

MEN i julen var jeg hjemme hos min mor, og fikk prøve noe fancy! Sølvhaiolje! Første tanken var at dette var helt sjukt, fordi sølvhaier er noe jeg har hatt i akvariet mitt!! Smørte det på beina, og det var helt fantastisk! Tok ikke lange tiden før det sluttet! Som alle andre produkter fungerer ikke alt på alle, men har du en hudplage, så anbefaler jeg å prøve!

Sølvhai er en dypvannsfisk som lever på ca 100 meters dybde.

Oljen fra denne fisken har vært brukt til helseformål fra langt tilbake i tid. Den ble brukt ved eksem, såre hender, brannsår, omslag ved senebetennelser og strekkskader.

Testing ved innvordes bruk viser at Sølhaiolje kan være meget gunstig ved sår i mage-tarm systemet, samt at den ernæringsmessig tilfører kroppen Omega-3 fettsyrer.