Bygg muskler og reduser fett August 07 2011, 0 Comments

Reker er en super kilde til protein. Og i motsetning til kjøtt og meieriprodukter går skalldyrproteinene hånd i hånd med hjertevennlige omega-3-fettsyrer. Samtidig er skalldyr er ypperlig kilde til jod, som støtter de naturlige stoffskiftefunksjonene i kroppen.

Reker og blåskjell er en super kilde til protein.

Mengden næringsstoffer varierer imidlertid en del, avhengig av hva du velger, og går du etter den største proteinbomben, er det tydelig forskjell på de to skalldyrtypene.

Reker inneholder betydelig mer protein enn blåskjell. Derfor er de det perfekte valget hvis du vil slanke deg og få fart på forbrenningen, eller hvis du vil restituere musklene bedre etter intensiv trening. Samtidig er det mer omega-3 i rekene, til tross for det lavere fettinnholdet.

Fettet i skalldyr er hovedsakelig umettede , marine fettsyrer som er svært gunstige for kroppen, så man behøver ikke være engstelig for dette. Om i tillegg skalldyrproteinene er produsert ved lav temperatur og uten tilsettning av unaturlige ingredienser vil slike proteiner gjøre kroppen godt.