Squalene i mat August 28 2011, 0 Comments

Vanlige oljer av for eksempel oliven, hvete, ris og kli inneholder konsentrasjoner av squalene. Konsentrasjonen av squalene er betydelig mer konsentrert i hailever olje.

Hailever olje, inneholder de samme fordelene som tran olje, for eksempel vitamin A og D og omega-3 fettsyrer, men den høye squalene innhold samt alkoxylglycerol gjør dette til et sunt tilskudd.

Mange opplever at hailever olje øker deres immunsystem og bedrer hudplager. Enkelte forskere foreslår bruk av denne Haiolje med sine høye konsentrasjoner av Squalene, pga sin kreft-forebyggende egenskaper.

Kort fortalt hva Squalene er:

Squalene er mer enn en forløper til Kolesterol. Ca 10% av synthesized squalene brukes til Kolesterol syntese. De resterende 90% lagres og brukes som en antioksidant i kroppens biokjemiske mekanismer.

Kolesterol er en svært viktig byggesten i menneskekroppen, vi finner det i nervesystemet, i hormonsystemet, immunapparatet, i henhold til syn, D-vitaminsyntese samt at disse fettstoffene er av avgjørende betydning for hud, ledd og som del av celleveggen.

Squalene akkumuleres i størst konsentrasjoner i huden, hvor det synes å spille en viktig rolle i nedbrytningen av frie radikaler samt hindre skadevirkninger av lipid peroxidation. Tilstrekkelig konsentrasjoner av squalene i huden hindrer også oxidative skade fra ultrafiolett lys. Konsentrasjonen av Squalene viser seg også å spille en liknende rolle i netthinnen.