Psoriasis - hjelp September 18 2011, 0 Comments

Psoriasis

Enkle og greie tips om hvordan du kan få det bedre med din psoriasis.

Psoriasis er en auto immun sykdom som det ikke har lykkes legevitenskapen å finne en løsning på.

Medisinene som blir brukt mot psoriasis idag har det samme prinsippet som medisinene som ble brukt for 40 år siden. Det går ut på å undertrykke immunforsvaret. Dette er for meg veldig underlig. De har fortsatt ikke klart å gi en løsning som varer, så hvorfor er ikke legevitenskapen villig til å se på andre muligheter ?

Jeg var selv dekket med psoriasis på over 90 % av kroppen min i mange år. Etter først å ha fått en flekk på leggen, utartet det seg mer og mer. Når jeg ser tilbake på det og ser utviklingen er det lett for meg å se at medisnene jeg fikk, ikke gjorde meg bedre, men tvertimot gjorde meg verre.

Jeg var desperat. Når man er 30 år og er dekket med psoriasis over hele kroppen har man det ikke bra med seg selv. Jeg ble lagt inn på sykehus hvor jeg fikk behandling med kremer som ditranol og kortison salver. Jeg forsøkte methotrexate i 6 mnd. Dette medførte store bivirkninger og jeg gikk ned i vekt. Jeg måtte også ta en levertest hver 6 mnd.

I det store og det hele var det meget ubehagelig. Bivirkningene jeg fikk inkluderte kvalme, oppkast, svimelhet, tap av vekt, og hallusinasjoner.  

Til slutt fikk jeg tilbud om de nye medisinene Enbrel og remikade. Når legen fortalte meg at de ikke viste langtidsirkningene, sa jeg høflig takk for tilbudet, men nei takk.

Jeg bestemte meg for å ta saken i mine egne hender.

Jeg viste at jeg hadde gode perioder, og dårlige perioder. Så hva var det som utgjorde forskjelligen ? 

Jeg viste at jeg reagerte på enkelte ting jeg spiste. Jeg viste også at jeg reagerte på enkelte ting jeg drakk.

Så jeg begynte å lage en liste over ting jeg reagerte på. Når jeg fikk et utbrudd skrev jeg ned hva jeg hadde spist tidligere på dagen og unngikk å spise det igjen. Jeg skrev også ned hva jeg hadde drukket. Til slutt kom jeg frem til en liste som var enkel og grei. Det var en a liste og en b liste.

De verste triggerne var som følger : 

Kaffe og energi drikker med masse koffein og sukker.

Alkohol. Kanskje unødvendig å si at dette gjør psoriasisen verre.

Krydret og røkt kjøtt.

Når jeg kuttet ut disse tingene ble jeg mye bedre.

Jeg begynte også med daglige doser med vitaminer. Ikke vanlig kosttilskudd, men solide doser og jeg fant et merke som gjorde susen. 

Jeg tok Detox og plutselig sto jeg der uten en flekk psoriasis på kroppen.

 Jeg har venner som har hatt psoriasis i hodebunnen, og psoriasis på hendene. Bare med å kutte ned på disse tingene har de blitt helt bra.

Jeg har vært dekket over hele kroppen. Det er ikke sikkert du trenger å gjøre så mye for at du skal få det bedre.