Pass på immunforsvaret December 30 2011, 1 Comment

Et dårlig immunforsvar er det mange som sliter med. Du er stadig dårlig og du føler at du aldri blir kvitt sykdommene. Hvordan forebygge og unngå? Sørg for et immunforsvar som er i beredskap.

Det er viktig å være oppmerksom på at barn som har hyppige luftveisinfeksjoner og ørebetennelser kan lide av en matintoleranse. Det anbefales derfor å kutte ut meieriprodukter en tid og se om det skjer en bedring. Hvis ikke det hjelper kan man forsøke å eliminere glutenholdige kornprodukter.

Om høsten og vinteren, og spesielt etter infeksjoner, er det spesielt viktig å styrke kroppens immunforsvar. Sunn kost, lys og luft, mosjon samt nok søvn og hvile er viktig. Særlig i vinterhalvåret anbefales daglig et vitamin- og mineraltilskudd som inneholder kopper og selen. Fiskeolje eller haiolje i form av tran eller omega 3-kapsler, ekstra vitamin C samt hvitløk-kapsler styrker også immunforsvaret. Husk å sjekke opprinnelsen på ditt kosttilskudd.

For å kunne forsikre seg om at de marine oljene er av god kvalitet kan man klippe en kapsel i to og smake/lukte på oljen. Marine oljer skal ha en nøytral lukt og smak. Harske oljer og oppkonsentrerte oljer anbefales ikke.

Gravides immunforsvar

En ny undersøkelse publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Pediatrics, viser at gravide som inntar tilstrekelig med omega-3-DHA får friskere og sunnere barn med et sterkere immunforsvar.

Over 800 gravide kvinner ble gitt omega-3-DHA under graviditeten, og de nyfødte barna ble fulgt opp regelmessig de første 6 mnd etter fødselen. Resultatene viser at barn med mødre som inntok rikelig med omega-3, fikk barn som har et langt sterkere immunforsvar og kortere sykdomsbilde. Spesielt forkjølelsessymptomersom feber, hoste og vanskeligheter med puste var etter 6 mnd kraftig forbedret hos barn av de mødre som fikk omega-3-tilskudd under graviditeten, sammenlignet med de som ikke inntok omega-3-DHA.

Har du et nedsatt eller svakt immunforsvar?

Medicmarines Extra Virgin Sølvhaiolje beskytter kroppen din med en av naturens kraftigste antioksidanter!

Antioksidanter reduserer aldringsprosessen samtidig som de styrker immunforsvaret og holder kroppen sunn og frisk.

Kroppen vår skaffer seg energi og fornyer seg hele tiden ved å forbrenne oksygen fra lufta omkring oss. I denne naturlige prosessen dannes det også såkalte frie radikaler. Normalt vil kroppens eget antioksidantforsvar i cellene våre straks uskadeliggjøre disse stoffene, men hvis det dannes for mye, og over lang tid, vil de frie radikalene kunne skade cellene våre. En slik ubalanse kalles ”oksidativt stress”, og er en viktig sykdomsmekanisme.

Antioksidantene har sannsynligvis også i tillegg mer målrettede og viktige positive effekter på cellene i kroppen. Vår moderne livsstil med ulike former for ytre stress forstyrrer ofte denne balansen, og forskerne tror i dag at langvarig oksidativt stress utvikler betennelsesliknende reaksjoner i kroppen hos svært mange av oss. Dette er forløper for og fremskynder hjerte- og karsykdom, kreft, og de fleste andre sykdommer vi forbinder med aldring. Faktisk fremskyndes selve aldringsprosessen på denne måten!