Skjønt fra havet March 26 2012, 0 Comments

Tang, alger, proteiner og havsalt er noen av havets vidundere som gjør huden vakker.

Vi finner dem i de fleste hav - blålige glassmaneter som ligger og glinser om kapp i sollyset. Så tiltalende er de, at det sies de en gang i tiden ble brukt i skjønnhetspleien i stedet for såpe.

Hudpleiebransjen nekter å slippe taket i havets ingredienser. Ikke fordi de representerer noe eksotisk og nytt, men fordi de surfer overbevisende på tidenes praktisk-orienterte ”no fuzz-bølge”, der alt skal være enkelt og fungere fra første sekund. Derfor er varm tangkrem, helende alger, beroligende havvann, marin detox, tangmel, skalldyrproteiner og marine oljer ingredienser som er enkle å forstå, og som ikke bare har vært brukt i årevis, men som nå også blir utpekt som fremtidens apotek og skjønnhetsingredienser.

Marine alger, mineraler og oljer motvirker cellenes naturlige nedbrytning og gir friskere og sunnere ansiktshud. Tang fungerer som en slags gymnastikk for huden fordi den stimulerer mikrosirkulasjonen i cellene og hjelper dem med å puste og fornye seg, mens havets mineralsalter renser, beskytter og tilfører huden ny næring.

Det er ikke uten grunn at tangmel, marine oljer og skalldyrekstrakter (collagen) og skalldyrproteiner blir benyttet som hovedkomponent i mange da dagens mest eksklusive hud og ansiktskremer. Disse ingrediensene skal sette ekstra fart i hudens produksjon av superantioksidanten MnSOD-enzym, som anses å være en av nøklene til ung hud.

I britiske Vogue kan man lese om hvordan LaMer med sin tangbuljong har klart å holde førsteplassen i sortimentet til Harrods.

Hudlege Jørgen Esmann forstår godt etterspørselen og forklarer populariteten. Tangmel har høyt innhold av mineraler. I tillegg har tangmel en vannbindende, og dermed fuktighetsførende, effekt som gjør at man kan forsvare løftet om yngre og friskere hud.

Tangmel i kombinasjon med marine oljer vil revitalisere din hud!