Artikler

Fiskeolje - må bare ha det! May 24 2016, 0 Comments

Det er ingen tvil om at vi trenger omega-3. Dette er et essensielt fettstoff, som vi må ha tilført og som påvirker blant annet søvn, mental helse, hormoner, betennelser, fertilitet, og som er avgjørende for forebygging allergi, kreft, hjerte- og karsykdommer.

                                          

Funksjon av omega-3-fettsyrer:
Viktige for hjertet og kretsløpet, blant annet forebygger omega-3-fettsyrer blodpropp og åreforkalkninger (aterosklerose). Motvirker inflammasjoner, demper allergiske reaksjoner, diabetes, gikt, slitasjegikt, leddgikt, kretsløpsbetingede hudsykdommer, psoriasis, migrene og inflammatoriske sykdommer.

EPA, DHA og arakidonsyre transporteres fra blodet til hjernen via blod-hjerne-barrieren, hvor de opptas via egne transportkanaler. Forskning viser at for høyt innhold av DHA i fiskeolje hemmer transporten av EPA til hjernen, derav grunnen til at forholdet mellom DHA og EPA må være balansert.

Funksjon av omega-6-fettsyrer:
Regulering av hormonbalansen
Dannelsen av prostaglandiner
Motvirker astma, slimdannelse, barneeksem, atopisk eksem, hårtap, PMS, hudproblemer og barnløshet.

 


Myndighetenes anbefaling - TRAN February 08 2015, 0 Comments

For voksne og barn fra to år og oppover, så er laveste inntak av flerumettede fettsyrer fastsatt til minimum 3 prosent av daglig energiinntak, inkludert minimum 0,5 energiprosent (E%) fra omega-3-fettsyrer. Dette er anbefalingene fra det norske Helsedirektoratet, som igjen er basert på de nordiske helseanbefalingene.

Når man regner om 0,5 energiprosent til gram omega-3-fettsyrer pr dag ved å ta kjønn, alder og fysisk aktivitet i betraktning, så kommer man fram til tabellen under.

tabell

 * Basert på anbefalingen fra Helsedirektoratet om minimum 0,5% energi som omega-3-fettsyrer og at omega-3-fettsyrer gir 0,0377 MJ per gram.

”For å sikre et tilstrekkelig inntak av vitamin D og omega-3-fettsyrer, anbefales tran til hele befolkningen”.

– Helsedirektoratet

”Alle, også idrettsutøvere, anbefales å ta tran. Tran bør tas hver dag, året rundt, for å få omega-3-fettsyrer og vitamin D.”

– Olympiatoppen

 


På tide med en ny rensekur? June 24 2014, 0 Comments

Detox (fra de engelske ordene «detoxification» og «detoxifying») betyr avgiftning eller utrensing, og bygger på prinsippet om å rense kroppen for avfalls- og giftstoffer.

Vi blir utsatt for utallige kjemikalier, tilsetningsstoffer og forurensing i hverdagen.

I tillegg er vi ofte stresset, velger kjapp ferdigmat og glemmer å mosjonere.

Da er det ikke rart at kroppen vår samler opp gifter raskere enn vi rekker å kvitte oss med dem. Den blir overbelastet av alt vi spiser og puster inn.

For Medicmarine er det viktig å tilby produkter som er naturlige, sunne og miljøvennlige.

Sammensatt av Chitosan med høy lading samt håndplukket tang.
Chitosan og tang har den enestående evne at de tiltrekker seg og binder dioksiner og tungmetaller Marin detox fører så med seg disse uønskede stoffene ut av kroppen. samtidig som produktet tilfører kroppen essensielle mineraler, vitaminer og sporstoffer.

Fett er sunt! May 24 2014, 0 Comments

Fett har flere oppgaver i kroppen, blant annet funksjoner som:

  • energilager
  • isolasjon for varmetap
  • beskyttelse for indre organer
  • essensiell komponent i hjerne og nervevev
  • øker opptaket av fettløselige vitaminer fra tarmen
  • sentral komponent i alle kroppens cellemembraner.

Omega-3-fettsyrene gjør cellemembranen mer flytende, for fettsyrene inkorporeres nemlig i den og kan omsettes til svært potente signalstoffer som kan løslates fra membranen og virke lokalt i kroppen. Cellemembraner har også en viktig funksjon ved å regulere transporten av næringsstoffer, hormoner og kjemiske signaler inn og ut av cellene. Når cellemembraner er er flytende er de mer gjennomtrengelige, og tillater stoffer og andre signalmolekyler å trenge lettere inn i cellens cytoplasma.

Dette gir effekter som økt proteinsyntese, forbedret insulinfølsomhet og økt leptinproduksjon – faktorer som igjen kan ha en effekt på lipolyse.

Verdens helseorganisasjon anbefaler at 1–2 % av det daglige energiinntaket skal komme fra omega-3-fettsyrer, men jeg mener det gjerne kan være større. Se også disse artiklene:

Fordelene med omega-3-fettsyrer er langt flere enn økt fettforbrenning, men det er jo en grei ekstra bonus, ikke sant?

Ordliste

  • EPA – eikosapenaensyre. Omega-3-fettsyre med 20 karbonatomer og fem dobbeltbindinger.
  • DHA – dokosahekasensyre. Omega-3-fettsyre med 22 karbonatomer og seks dobbeltbindinger.
  • PPARa – peroksisome proliferator-activated receptor-alpha
  • SREBP1c – sterol regulatory element binding protein
  • LPL- lipoprotein lipase
  • FAS – fatty acid syntase
  • G3PDH – glyserol-3-fosfat dehydrogenase 

Marine proteiners fortreffelighet. August 12 2013, 0 Comments

Norske anbefalinger for inntak
(angitt som prosent av energiinntaket, E%)


Fett:

Mettede fettsyrer og transfettsyrer bør begrenses til ca. 10 E%
Transfettsyrer bør begrenses mest mulig og ikke overstige 1 E%
Cis-enumettede fettsyrer bør bidra med 10-15 E% og flerumettede fettsyrer med 5-10 E% inklusivt ca. 1 E% av n-3 fettsyrer
Totalt fettinnhold i kosten bør bidra med 25-35 E%.

 

Protein:

Protein bør utgjøre 10-20 E%.- ca 1g/kgBW/dag

 

Karbohydrater og kostfiber:

Karbohydrater bør utgjøre 50-60 E%.
Tilsatt sukker bør utgjøre høyst 10 E% 

Karbohydrater og kostfiber:

Karbohydrater bør utgjøre 50-60 E%.
Tilsatt sukker bør utgjøre høyst 10 E%
Inntaket av kostfiber bør for voksne være 25-35 gram/dag.

Men er det likegyldig hva slags proteiner vi spiser?

Fiskeproteiner
reduserer blodtrykket 
reduserer insulinresistens og fedme 
forbedrer antioksidant-status
øker n-3 PUFA-nivået i lever
reduserer sirkulerende kolesterol og forbedrer fettlever hos overvektige 
reduserer LDL-kolesterol
øker sukkertoleransen
reduserer fettmengden
øker muskelmassen
Medicmarine tilbyr nå både Skalldyrproteiner og Fiskeproteiner.
les mer om marine proteiner her.

Viktig med balanse mellom omega-3 og omega-6 June 10 2013, 0 Comments

 Mange prater om behovet for omega-3. Det er derimot vel så smart å legge litt vekt på forholdet mellom omega-3 og omega-6.


Det snakkes mye om balansen mellom omega-3 og omega-6. I denne artikkelen vil jeg ta for meg disse fettsyrene, deres funksjoner i kroppen, og hvorfor det er så viktig med en balanse! Deler av artikkelen er ment for spesielt interesserte, og kan kreve litt forkunnskaper, men budskapet skal likevel være lett forståelig.

Linolsyre og alfalinolsyre er livsviktige

Fettet vi får i oss fra kostholdet, får vi i form av triglyserider (tre fettsyrer koblet til et glyserolmolekyl) og strukturelle lipider som fosfolipider (finnes i cellemembraner). Både mettede, enumettede og flerumettede fettsyrer inngår i disse lipidene.

Mettede og enumettede fettsyrer kan kroppen produsere selv, men enkelte flerumettede fettsyrer må vi få gjennom kosten.

To fettsyrefamilier er essensielle for mennesket, omega-3 og omega-6.

Disse er essensielle fordi vi ikke kan lage dem selv, og derfor er avhengig av å få dem tilført via kostholdet. Både omega-3 og omega-6 er flerumettede fettsyrer, men kommer i flere varianter, med ulik lengde, og ulik metningsgrad.

De to spesifikke fettsyrene som regnes som essensielle, er linolsyre, (omega-6, LA) og alfalinolensyre (omega-3, ALA). Disse har begge 18 karbonatomer, og er de korteste av de flerumettede fettsyrene. Disse kan i kroppen omdannes til lengre fettsyrer, som har ulike funksjoner.

HER ER EN OVERSIKT OVER DE MEST SENTRALE OMEGA-3 OG OMEGA-6-FETTSYRENE [1]

Omega-3


Omega-6

(Kode leses slik: Antall karbonatomer:antall dobbeltbindinger, omega 3/6)

Funksjonen til de essensielle fettsyrene

Etter at de essensielle fettsyrene har blitt absorbert i tarmen, fordeles de til kroppens ulike vev. Noe brukes som energi, mens resten inkorporeres i strukturelle lipider, som f.eks. cellemembraner. Andelen flerumettede fettsyrer i cellemembranen, avgjør hvor bevegelig membranen blir (fluiditeten).

Jo større andel av fettet vi spiser som er flerumettet, jo mindre rigid/stødig blir cellemembranene våre. Kolesterol og mettede fettsyrer bidrar til at membranen blir mer rigid.


1. HVORFOR TRENGER VI OMEGA-3?

Omega-3 befinner seg hovedsakelig i retina (øyet) og i sentralnervesystemet. Spesielt for nyfødte er det viktig med tilstrekkelig tilførsel av omega-3, da hjernen og sentralnervesystemet vokser raskt den første tiden[1, 2].

Omega-3-fettsyren EPA gir opphav til noen signalstoffer kalt eikosanoider, som vi skal se nærmere på lenger nede.

2. HVORFOR TRENGER VI OMEGA-6?

Omega-6-fettsyrer er nødvendig for å stimulere til vekst, og en mangel på disse fettsyrene kan føre til redusert vekst. Sammen med omega-3 er omega-6 nødvendig for å vedlikeholde normal funksjon for alle kroppens celler.

Dette skjer hovedsakelig i form av signalstoffer, eikosanoider, som det kommer mer om under.

Essensielle fettsyrer og hjernen

50-60% av hjernens vekt består av fettstoffer, og over en tredjedel av dette utgjøres av de langkjedede fettsyrene AA og DHA. Siden en så stor del av fettsyrene i cellemembranene i hjernen er flerumettet, fører dette til at membranene blir veldig lite rigide. Dette antas å ha en betydning for signaloverføringen i sentralnervesystemet [2].

Eikosanoider

Eikosanoider er hormonliknende stoffer derivert av flerumettede fettsyrer med fettsyrelengde=20 karbonatomer (eikos=20). Disse stoffene er med å regulere kardiovaskulære, pulmonale, immune, reproduktive og sekretoriske funksjoner[1]. Eikosanoidene lagres ikke, og blir raskt metabolisert til inaktive produkter [3]


Funksjonsmessig sammenliknes eikosanoidene med hormoner, men på et par punkter skilles de fra hverandre [3]:

  1. Hormoner produseres i spesialiserte kjertler, som skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen, mens eikosanoider produseres i små mengder i alle kroppens celler og vev .
  2. Hormoner fraktes med blodet til målcellene, mens eikosanoidene har en lokal effekt der det produseres.

Det finnes tre hovedtyper stoffer som regnes som eikosanoider: Prostaglandiner (PG), tromboxaner (TXA) og leukotriener (LT).

Hver av disse er inndelt i undergrupper, som vises med en ekstra bokstav. Hvert enkelt eikosanoid har også et nummer, som representerer antall dobbeltbindinger i molekylet (TXA2 har 2 dobbeltbindinger). Dette nummeret sier noe om hvilken fettsyre som har vært forløper, mer om dette lenger nede. Det finnes også flere typer eikosanoider, som hydroksyfettsyrer og lipoxiner, men de kommer vi ikke inn på i denne artikkelen.

Syntesen av eikosanoider styres av flere enzymer. Først må forløperfettsyren (DGLA, AA eller EPA) frigjøres fra cellemembranen. Dette styres av enzymet Fosfolipase A, som finnes i alle celler [1].

Når fettsyren er frigjort, er det to enzymer som styrer den videre syntesen, altså er det to mulige reaksjonsveier. Det første enzymet er cyclooxygenase (COX), som styrer syntesen av PG og TXA. Det andre enzymet er lipoxygenase (LOX), som styrer syntesen av LT [1, 3-5].

De ulike fettsyreforløperne gir opphav til eikosanoider med ulikt antall dobbeltbindinger. Derfor kan du se på tallet bak navnet, og utifra dette lese hvilken fettsyre som har vært forløper. Her er en kort oversikt over hvilke tall som hører til hvilke fettsyrer [1]:


De ulike eikosanoidene har ulike funksjoner i kroppen. Her er litt om de ulike typene:

Prostaglandiner: Har mange funksjoner. Det er fire kjente reseptorer for PGE2, som kommer fra AA. PGE2 kan blant annet øke opplevelsen av smerte, endre på kroppens termostat og dermed gi feber, og øke effekten av histamin på blodårene. Prostaglandiner påvirker med andre ord kroppens inflammasjonsrespons. I tillegg regulerer prostaglandinene slimproduksjon og bikarbonatsekresjon i gastrointestinaltrakten, noe som beskytter mot syreskader som magesår. De er også med å regulere blodgjennomstrømmingen i de ulike organene [1].

Aktiviteten til prostaglandinene avhenger av forholdet mellom nedbrytning og syntese. Den avhenger også av hvilke prostaglandiner som blir syntetisert. PGE3 fra EPA har en mye mindre proinflammatorisk effekt enn PGE2 fra AA, noe som er med å forklare hvorfor omega-3 virker betennelsesdempende [1].

Prostasyklin, PGI2, har en spesiell funksjon, som motvirker TXA2, og dermed hindrer at blodet klumper seg sammen. På samme måte vil PGI3 fra EPA også motvirke sammenklebring.

Tromboxaner: Har sin hovedeffekt på blodplatene. TXA2, som kommer fra AA, fremmer sammenklebring av blodplatene, og er veldig viktig for hemostase, som er kroppens måte å stanse blødninger på. TXA3 fra EPA har en mye mindre effekt enn TXA2.

Leukotriener: Leukotriener er de eikosanoidene som produseres ved hjelp av LOX-enzymet, og de produseres hovedsakelig i hvite blodceller (leukocytter). Som forventet er LT med å regulere immunrespons, spesielt ved allergi og betennelse [3]. LT fra AA er generelt mer proinflammatoriske enn LT fra EPA, noe som er med å forklare hvorfor omega-3 virker betennelsesdempende [1].

Slik virker smertestillende medikamenter

Smertestillende medisiner som paracet, aspirin og ibux er eksempler på en gruppe stoffer som kalles NSAID, som står for non steroidal anti-inflammatory drug.

Disse medisinene fungerer ved å påvirke produksjonen av eikosanoidene, og dette skjer ved at de blokkerer aktiviteten til COX ved å binde til enzymet, og hindrer det i å binde til fettsyrene [1, 3, 4] .

På denne måten får vi blokkert syntesen av blant annet PGE2, som er med å forklare hvorfor disse medisinene virker smertedempende, febernedsettende og kan dempe betennelse.

Lave doser av disse medisinene brukes ved hjertesykdom. En reduksjon i produksjonen av TXA, vil motvirke uønsket sammenklebring av blodplater [1]. Blodplater som har fått sitt COX inaktivert, kan ikke produsere nytt, da de ikke har cellekjerne og egen proteinsyntese. Dette utgjør den blodfortynnende effekten av denne typen stoffer [3].

I store doser, kan disse medisinene ha noen negative effekter. Prostaglandinene øker som nevnt slim- og bikarbonatproduksjon i mage/tarmsystemet. En hemming av denne prosessen som følge av stort forbruk av f.eks. paracet, kan bidra til at man kan utvikle magesår som følge av syreskader [1, 3].

En hemming av COX-aktivitet kan føre til en økning av LOX-aktivitet, og dermed en økt produksjon av leukotriener. Noen prostaglandiner blokkerer LOX-aktivitet, og en reduksjon av disse vil øke leukotrienproduksjonen ytterligere. Noen personer har unormalt høy LOX-aktivitet. For disse, kan medisiner av typoen NSAID føre til en konstriksjon av bronkiolene (luftrørene i lungene), som igjen kan utløse det som kalles aspirinindusert astma [1].

Kilder til omega-3

Som nevnt øverst i artikkelen er det bare en fettsyre som regnes som essensiell innenfor omega-3-familien, og det er ALA. De lengre omega-3-fettsyrene kan lages utifra denne, da vi kan forlenge fettsyrer etter behov.

Det er imidlertid gode argumenter for at vi bør innta de lengre omega-3-fettsyrene EPA, DPA og DHA gjennom kosten, da omdanningen fra ALA har vist seg å være begrenset. Når disse fettsyrene foreligger preformet i kosten, inkorporeres de 20 ganger mer effektivt i strukturelle lipider enn dersom vi lager de selv [1].

Gode kilder til ALA er valnøtter, linfrø og de respektive oljene. ALA får vi i oss i små mengder fra stort sett all mat som inneholder flerumettet fett i større eller mindre grad. Problemet er at de fleste kildene inneholder mye større mengder av omega-6-fettsyren LA, slik at forholdsmessig er det få gode kilder til ALA.

Når det gjelder de lengre fettsyrene, EPA, DPA og DHA, er dette de såkalte marine omega-3-fettsyrene. Som kallenavnet tilsier, så finner vi dette fettet i sjømat. Disse fettsyrene produseres av krill, som igjen spises av fisken. Krill, fet fisk, og dyr som lever av fisk som f.eks. sel, er gode kilder til disse fettsyrene. Oljer som er utvunnet fra disse, som f.eks. krillolje, tran, lakseolje og selolje er gode kilder. Oppdrettsfisk får i seg mye mindre krill enn villfisk, da de fores med vegetabilsk kraftfor. Dette gjenspeiles i omega-3-innholdet i denne fisken, som er mye lavere.

Vi får også i oss litt av disse langkjedede fettsyrene fra dyr, og innholdet varierer med hva de har spist. Innmat kan være spesielt rik på disse fettsyrene, og f.eks. er hjernen bygget opp av mye DHA.

Kilder til omega-6

Omega-6-fettsyren LA, som er den essensielle fettsyren i omega-6-familien, finner vi i nært sagt all mat. Spesielt høyt innhold finner vi i vegetabilske oljer som maisolje, soyaolje og solsikkeolje, og i en del nøtter. Kornvarer bidrar også mye til omega-6-inntaket. Som hovedregel finner vi LA i vegetabilsk fett.


Når det gjelder AA, finner vi dette i animalsk mat, som følge av at dyrene har omdannet LA fra sin mat.


Hvorfor balanse mellom omega 3 og 6?

På samme måte som fettsyresammensetningen i kjøtt bestemmes av hva dyret har spist, bestemmes fettsyresammensetningen i vår kropp av hva vi har spist.

Fordelingen av de ulike fettsyrene i våre cellemembraner avgjør membranens egenskaper i forhold til gjennomtrengelighet og struktur. Dette styres først og fremst av forholdet mellom mettede/umettede fettsyrer, og kolesterol spiller også en rolle her.

Et forhold mellom omega-6:omega-3 som er over 10, er betegnet som ubalansert, sammenlignet med et forhold på 2-4 som er funnet hos jeger/samler-populasjoner [1]. Dagens vestlige kosthold, som i hovedsak er basert på korn, gir oss et alt for høyt inntak av omega-6-fettsyrer, noe kan være årsak til mange sykdomstilstander.

LA og ALA bruker de samme enzymene for å omdannes til sine respektive lengre fettsyrer. Det er en konkurranse om hvem som får bruke enzymene, og derfor spiller fettsyresammensetningen i kostholdet en stor rolle [2].

De ulike forløperfettsyrene konkurrerer om å produsere sine respektive eikosanoider, siden de bruker de samme enzymene. Forholdet mellom hvilke eikosanoider som blir produsert og i hvilke mengder, avgjøres i stor grad av balansen mellom omega-3 og omega-6 i kostholdet [2]. Som du ser av gjennomgangen over, er det mange gode grunner til at vi vil ha en fornuftig balanse av disse, siden de er med å regulere mange av kroppens prosesser.

Eikosanoidene fra hhv. omega-3 og omega-6 påvirker disse funksjonene i ulik grad og i ulike retninger. En overproduksjon av omega-6-eikosanoider har vist seg å ha en sammenheng med mange inflammatoriske og autoimmune sykdommer, kreft og psoriasis [1]. Dette er hovedårsaken til at tilskudd av omega-3 har vist så gode effekter, da det bidrar til å rette opp denne balansen i eikosanoidproduksjonen.

Reduser inntaket av omega-6

Det første du bør tenke på er å redusere unødvendig inntak av omega-6. Ved å kutte ut mais-, soya- og solsikkeolje, og heller bruke raps- og olivenolje, tar du et stort steg i riktig retning.

Plantemargarin bidrar med mye omega-6. Ved å bytte ut margarin med ekte smør, reduserer du inntaket ytterligere. Den neste matvaren du kan redusere på, er kornprodukter, hvertfall hvis du fra før har et stort forbruk av disse. Baker du ditt eget brød, kan du ved å tilsette linfrø/valnøtter, samtidig som du unngår de værste oljene og margarin, bake et brød som har en vesentlig bedre fettsyresammensetning enn kjøpebrød.

I tillegg til å redusere på omega-6-inntaket, bør de fleste øke omega-3-inntaket. Dette oppnår du først og fremst ved å spise mer fet fisk og ved å ta tilskudd som tran.

Oppsummering

  1. Linolsyre (omega-6) og alfalinolensyre (omega-3) utgjør de essensielle fettsyrene som vi er avhengige av å ha i kostholdet vårt
  2. Disse gir opphav for lengre fettsyrer, som har viktige funksjoner i kroppen vår
  3. Hjernen vår er bygget opp av langkjedede, flerumettede fettsyrer, og hjernens utvikling er avhengig av tilstrekkelig tilførsel av essensielle fettsyrer, spesielt tidlig i livet, når hjernen utvikles raskt.
  4. Eikosanoider er hormonliknende signalstoffer som er med å regulere mange livsviktige funksjoner i alle kroppens celler.
  5. Eikosanoider syntetisert fra hhv. omega-3 og omega-6 har ulike virkninger, både i styrke og retning.
  6. Smertestillende medikamenter blokkerer eikosanoidsyntesen, og det er dette som gjør at de virker. I store doser kan disse medisinene gi ulike, uønskede effekter.
  7. De ulike forløperfettsyrene til eikosanoidene kjemper om de samme enzymene, så en god balanse mellom de ulike eikosanoidene avhenger av en god balanse mellom omega-3 og omega-6-fett i kostholdet.


O2 Opptak, Squalene og Haiolje. May 28 2013, 0 Comments

Haiolje inneholder ca. 65 % Squalene.

Forskere har oppdaget at det ved begynnelsen av livet på Jorden, for ca 3,5 milliarder år siden, i mikrober og senere i pre-kambrium  membranceller av organismer var fulle av squalene. På den tiden var stoffet tydeligvis viktig for deres sjanser til overlevelse i et fiendtlig miljø med mangel på oksygen.

Inntil nylig har ingen visste at squalnee naturlig også er funnet i små mengder i det menneskelige legeme. Nyfødte babyer viser det høyeste innholdet av squalene i blodet.

Beholdningen svekkes med alderen. I 30- 40- års alderen er beholdningen av squalene i kroppen vår sterkt redusert. Det er ikke overraskende at idrettsutøvere i denne fasen av livet presterer dårligere, og at almenntilstanden til mennesker generelt begynner å bli dårligere.

Hai er et forhistorisk dyr som har en enorm konsentrasjon av squalene i leveren sin. Gjennom tidene har fiskere over hele verden vært kjent med de gunstige og undergjørende virkninger av olje fra hai, men hvorfor denne oljen har gitt så gode resultater har man undret seg over.

Svaret kan være squalene.

Haiolje fra Medicmarine fremmer helse på cellenivå ved å transportere oksygen mer effektivt. Kroppene våre er bygd opp av celler som danner organer, slik som våre hjerter og lunger, som, når gruppert sammen utgjør kroppens ysstemer og er en forutsettning for at vi skal kunne fungere.


Sunnere celler betyr sunnere organer og systemer som hjelper oss å bli mer produktive og effektive.

Medisinske fagfolk har samme mening: mangel på oksygen i kroppen kan føre til en rekke alvorlige sykdommer. 

Det er der squalene kommer inn som et svært effektiv oksygen supplement. Squalene hjelpe til med å levere dyrebar oksygen til alle områder ii kroppen. Egentlig er squalen en oksygengenerator som distribuerer til selv de mest fjerntliggende celler i kroppen. Squalen har vist de beste resultater, store forbedringer, ikke bare på mengden av oksygen som tas opp av cellene, men også på oksygenets kvalitet. Med tilstrekkelige mengder av oksygen levert av skqualene, kan man forvente å ha en følelse av velvære, innvendig og utvendig. Studier av squalene og alle dens helsemessige fordeler har vært omfattende. Det ha tilstrekkelig og god oksygen i tilført kroppens celler har det vist seg å spille en viktig rolle for å holde seg frisk. Tross alt, er mangel på oksygen en stor faktor til medisinske problemer. 

Fordi squalene er i stand til å distribuere oksygen tilstrekkelig til kroppens celler, er det i stand til å styrke cellene som har svekket og tilrettelegge celle generasjon også. Den holder cellene beskyttet mot de ulike reaksjoner som kan oppstå under oksidasjon. Gjennom oksygenopptaket, er celler gjenopprettet til en sunn tilstand, som fører til en sunnere kropp. Kroppens celler har et stort behov for oksygen. På grunn av det faktum at Squalene tilfører oksygen på cellulære nivåer, er det store forbedringer på organfunksjoner gjennom cellulær metabolisme.. Når cellene er svake, vil ikke kroppen fungere som normalt og opptimalt. Dette gjør oksygen avgjørende.

Det å holde seg friske i dagens verden hvor forurensningen er overalt, livet er raskere, er maten usunn, og tid til trening ofte blir neglisjert, kan være litt vanskelig. Den beste måten å holde seg frisk er å ta et supplement som kan forsterke opptaket av kvalitets oksygen. Oksygen som kroppen sårt trenger for å ha det godt. 

Squalene dekker dette behovet og sender oksygen ut i hele kroppen slik at cellene holder seg  friske. 

De helsemessige fordelene ved inntak av Haiolje med Squalene mange, men det viktigeste er at Haiolje holder kroppens celler i form gjennom å gi dem tilstrekkelige mengder av kvalitets oksygen. Bestill produktet her.

 


Inntak av fiskeoljer; Fitness og helse May 21 2013, 0 Comments


Når ordene oljer og fett er nevnt, helse-bevisste individer har en tendens til å løpe i skjul. Det de ikke innser er at det er gode fettstoffer og dårlig fett. Komplett unngå inntak av oljer og fett ville faktisk være skadelig – snarere enn gunstig – for deres helse.

Sannheten om fiskeolje

Essensielle fettsyrer må alltid være en del av vårt daglige kosthold – uten dem, tar vi ett steg nærmere vårt dødsfall. Essensielle fettsyrer er delt inn i to familier: omega-6 EFAs og omega-3 EFS.

Selv om det bare svært små forskjeller å skille de to gruppene av essensielle fettsyrer fra hverandre, har studier vist at for mye inntak av omega-6 EFS kan føre til betennelse, blodpropp og tumor vekst. Den gode nyheten er imidlertid at det motsatte er tilfelle for omega-3 EFS. Omega-6 EFA finnes i vegetabilske oljer mens omega-3 EFS finnes i fiskeoljer blant andre matvarer.

Omega-6 kontra Omega-3

Leger og forskere er av samme oppfatning at årsaken bak økende tilfeller av hjertesykdom, høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk, fedme, diabetes, for tidlig aldring og visse typer kreft er ingen andre enn en ubalansert inntak av omega-3 og omega-6 EFAs.

Som nevnt tidligere, kan omega-6 EFAs finnes i vegetabilske oljer. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til maisolje og soyaolje, som begge inneholder store mengder linolsyre. Omega-3 EFS på den andre siden finnes også i marine plankton og valnøtt og linfrø olje. Det bør være viktig å ta oppmerksom på at fet fisk og fiskeoljer inneholder eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), fettsyrer som er observert å gi mange fordeler for menneskekroppen. På begynnelsen av 1970-tallet, en studie på Grønland eskimoene har avdekket at en av de viktigste årsakene til at de sjelden lider av hjerte sykdommer er på grunn av deres fettrikt kosthold (hovedsakelig består av fisk).

De to essensielle fettsyrene, EPA og DHA, er også nyttig i å forebygge aterosklerose, hjerteinfarkt, depresjon og ulike former for kreft. Fiskeolje supplert mat har også vist seg å være nyttig i behandling av sykdommer som revmatoid artritt, diabetes, Raynauds sykdom og ulcerøs kolitt.

Andre fordeler av fiskeolje

Det er mange flere sykdommer og situasjoner der inntak av fiskeolje har vist seg å være betydelig gunstig.

Å gjøre hjertet sunnere

Hjertet er udiskutabelt ett av de viktigste organiene i kroppen vår. Å ha et usunt hjertet betyr å måtte lide en ganske begrenset levetid. Naturligvis, det er i vår beste interesse å holde våre hjerter glade og sunne og en måte å gjøre det på er å spise mat som inneholder fiskeolje.

I Athen, Hellas, for eksempel, var en studie gjort for å vise om det var en direkte sammenheng mellom høy fisk kosthold og betennelse i blodårene. Resultatene viste at de som spiste mer fisk enn de andre hadde et lavere nivå av C-reaktivt protein og interleukin-6, faktorer som ofte brukes for å måle sannsynligheten for blodkar betennelse. Disse fordelene holdt seg selv når de ulike risikoer forbundet med høy fisk kosthold ble tatt hensyn til.

Spis fisk og bli tynn

I Perth, Australia, en studie hadde avslørt at forbruket av fisk kan brukes mot høyt blodtrykk og fedme. Forskere på UWA (University of Western Australia) har oppdaget at et vekttap diett som inkluderer en fast mengde fisk forbruk kan være ganske effektive i å redusere blodtrykket og forbedre glukose toleranse.

Fiskeolje til bekjempelse av astma

Personer som lider av luftveisproblemer som astma har en tendens til å bli oppfattet som uskikket og usunn. De skal nå være glad for at enkelte studier har avdekket fordelene av fiskeolje for astma-tynget-individer. Statistikk viser at omtrent 20 til 25% av barn i dag lider en form for astma eller annen på et bestemt punkt i deres liv. Og sikre spor avslører en vanlig diett av mat med høyt linolsyre innhold som årsaken bak det.

Forskere på UW (University of Wyoming) gjennomført en studie ved å utsette flere barn til en høy-fisk kosthold mens andre fortsatte med sitt vanlige kosthold. Resultatene viste at deltakerne som spiste mer fisk var mindre utsatt for astma angrep og var i stand til å puste lettere også.

Konsulter din ernæringsfysiolog nå

Ingenting er bra når forbrukes eller brukt overdrevet, men komplett unngåelse av en bestemt type mat er like skadelig også. Spør ernæringsfysiolog for riktig mengde inntak av fisk for din alder og helsetilstand.

(Artikkel levert av ekstern skribent)

Når ordene oljer og fett er nevnt, helse-bevisste individer har en tendens til å løpe i skjul. Det de ikke innser er at det er gode fettstoffer og dårlig fett. Komplett unngå inntak av oljer og fett ville faktisk være skadelig – snarere enn gunstig – for deres helse.

Sannheten om Fish Oil

Essensielle fettsyrer må alltid være en del av vårt daglige kosthold – uten dem, tar vi ett steg nærmere vårt dødsfall. Essensielle fettsyrer er delt inn i to familier: omega-6 EFAs og omega-3 EFS.

Selv om det bare svært små forskjeller å skille de to gruppene av essensielle fettsyrer fra hverandre, har studier vist at for mye inntak av omega-6 EFS kan føre til betennelse, blodpropp og tumor vekst. Den gode nyheten er imidlertid at det motsatte er tilfelle for omega-3 EFS. Omega-6 EFA finnes i vegetabilske oljer mens omega-3 EFS finnes i fiskeoljer blant andre matvarer.

Omega-6 kontra Omega-3

Leger og forskere er av samme oppfatning at årsaken bak økende tilfeller av hjertesykdom, høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk, fedme, diabetes, for tidlig aldring og visse typer kreft er ingen andre enn en ubalansert inntak av omega-3 og omega-6 EFAs.

Som nevnt tidligere, kan omega-6 EFAs finnes i vegetabilske oljer. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til maisolje og soyaolje, som begge inneholder store mengder linolsyre. Omega-3 EFS på den andre siden finnes også i marine plankton og valnøtt og linfrø olje. Det bør være viktig å ta oppmerksom på at fet fisk og fiskeoljer inneholder eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), fettsyrer som er observert å gi mange fordeler for menneskekroppen. På begynnelsen av 1970-tallet, en studie på Grønland eskimoene har avdekket at en av de viktigste årsakene til at de sjelden lider av hjerte sykdommer er på grunn av deres fettrikt kosthold (hovedsakelig består av fisk).

De to essensielle fettsyrene, EPA og DHA, er også nyttig i å forebygge aterosklerose, hjerteinfarkt, depresjon og ulike former for kreft. Fiskeolje supplert mat har også vist seg å være nyttig i behandling av sykdommer som revmatoid artritt, diabetes, Raynauds sykdom og ulcerøs kolitt.

Andre fordeler av fiskeolje

Det er mange flere sykdommer og situasjoner der inntak av fiskeolje har vist seg å være betydelig gunstig.

Making the Heart sunnere

Hjertet er inarguably en av de viktigste delene av kroppen vår og ha en usunn hjertet betyr å måtte lide en ganske begrenset levetid. Naturligvis, det er i vår beste interesse å holde våre hjerter glade og sunne og en måte å gjøre det på er å spise mat som inneholder fiskeolje.

I Athen, Hellas, for eksempel, var en studie gjort for å vise om det var en direkte sammenheng mellom høy fisk kosthold og betennelse i blodårene. Resultatene viste at de som spiste mer fisk enn de andre hadde et lavere nivå av C-reaktivt protein og interleukin-6, faktorer som ofte brukes for å måle sannsynligheten for blodkar betennelse. Disse fordelene holdt seg selv når de ulike risikoer forbundet med høy fisk kosthold ble tatt hensyn til.

Fisk å bli tynn

I Perth, Australia, en studie hadde avslørt at forbruket av fisk kan brukes mot høyt blodtrykk og fedme. Forskere på UWA (University of Western Australia) har oppdaget at et vekttap diett som inkluderer en fast mengde fisk forbruk kan være ganske effektive i å redusere blodtrykket og forbedre glukose toleranse.

Fish Oil til Combat Astma

Personer som lider av luftveisproblemer som astma har en tendens til å bli oppfattet som uskikket og usunn. De skal nå være glad for at enkelte studier har avdekket fordelene av fiskeolje for astma-tynget-individer. Statistikk viser at omtrent 20 til 25% av barn i dag lider en form for astma eller annen på et bestemt punkt i deres liv. Og sikre spor avslører en vanlig diett av mat med høyt linolsyre innhold som årsaken bak det.

Forskere på UW (University of Wyoming) gjennomført en studie ved å utsette flere barn til en høy-fisk kosthold mens andre fortsatte med sitt vanlige kosthold. Resultatene viste at deltakerne som spiste mer fisk var mindre utsatt for astma angrep og var i stand til å puste lettere også.

Consult Din Ernæringsfysiolog nå

Ingenting er bra når forbrukes eller brukt overdrevet, men komplett unngåelse av en bestemt type mat er like skadelig også. Spør ernæringsfysiolog for riktig mengde inntak av fisk for din alder og helsetilstand.

Når ordene oljer og fett er nevnt, helse-bevisste individer har en tendens til å løpe i skjul. Det de ikke innser er at det er gode fettstoffer og dårlig fett. Komplett unngå inntak av oljer og fett ville faktisk være skadelig – snarere enn gunstig – for deres helse.

Sannheten om Fish Oil

Essensielle fettsyrer må alltid være en del av vårt daglige kosthold – uten dem, tar vi ett steg nærmere vårt dødsfall. Essensielle fettsyrer er delt inn i to familier: omega-6 EFAs og omega-3 EFS.

Selv om det bare svært små forskjeller å skille de to gruppene av essensielle fettsyrer fra hverandre, har studier vist at for mye inntak av omega-6 EFS kan føre til betennelse, blodpropp og tumor vekst. Den gode nyheten er imidlertid at det motsatte er tilfelle for omega-3 EFS. Omega-6 EFA finnes i vegetabilske oljer mens omega-3 EFS finnes i fiskeoljer blant andre matvarer.

Omega-6 kontra Omega-3

Leger og forskere er av samme oppfatning at årsaken bak økende tilfeller av hjertesykdom, høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk, fedme, diabetes, for tidlig aldring og visse typer kreft er ingen andre enn en ubalansert inntak av omega-3 og omega-6 EFAs.

Som nevnt tidligere, kan omega-6 EFAs finnes i vegetabilske oljer. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til maisolje og soyaolje, som begge inneholder store mengder linolsyre. Omega-3 EFS på den andre siden finnes også i marine plankton og valnøtt og linfrø olje. Det bør være viktig å ta oppmerksom på at fet fisk og fiskeoljer inneholder eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), fettsyrer som er observert å gi mange fordeler for menneskekroppen. På begynnelsen av 1970-tallet, en studie på Grønland eskimoene har avdekket at en av de viktigste årsakene til at de sjelden lider av hjerte sykdommer er på grunn av deres fettrikt kosthold (hovedsakelig består av fisk).

De to essensielle fettsyrene, EPA og DHA, er også nyttig i å forebygge aterosklerose, hjerteinfarkt, depresjon og ulike former for kreft. Fiskeolje supplert mat har også vist seg å være nyttig i behandling av sykdommer som revmatoid artritt, diabetes, Raynauds sykdom og ulcerøs kolitt.

Andre fordeler av fiskeolje

Det er mange flere sykdommer og situasjoner der inntak av fiskeolje har vist seg å være betydelig gunstig.

Making the Heart sunnere

Hjertet er inarguably en av de viktigste delene av kroppen vår og ha en usunn hjertet betyr å måtte lide en ganske begrenset levetid. Naturligvis, det er i vår beste interesse å holde våre hjerter glade og sunne og en måte å gjøre det på er å spise mat som inneholder fiskeolje.

I Athen, Hellas, for eksempel, var en studie gjort for å vise om det var en direkte sammenheng mellom høy fisk kosthold og betennelse i blodårene. Resultatene viste at de som spiste mer fisk enn de andre hadde et lavere nivå av C-reaktivt protein og interleukin-6, faktorer som ofte brukes for å måle sannsynligheten for blodkar betennelse. Disse fordelene holdt seg selv når de ulike risikoer forbundet med høy fisk kosthold ble tatt hensyn til.

Fisk å bli tynn

I Perth, Australia, en studie hadde avslørt at forbruket av fisk kan brukes mot høyt blodtrykk og fedme. Forskere på UWA (University of Western Australia) har oppdaget at et vekttap diett som inkluderer en fast mengde fisk forbruk kan være ganske effektive i å redusere blodtrykket og forbedre glukose toleranse.

Fish Oil til Combat Astma

Personer som lider av luftveisproblemer som astma har en tendens til å bli oppfattet som uskikket og usunn. De skal nå være glad for at enkelte studier har avdekket fordelene av fiskeolje for astma-tynget-individer. Statistikk viser at omtrent 20 til 25% av barn i dag lider en form for astma eller annen på et bestemt punkt i deres liv. Og sikre spor avslører en vanlig diett av mat med høyt linolsyre innhold som årsaken bak det.

Forskere på UW (University of Wyoming) gjennomført en studie ved å utsette flere barn til en høy-fisk kosthold mens andre fortsatte med sitt vanlige kosthold. Resultatene viste at deltakerne som spiste mer fisk var mindre utsatt for astma angrep og var i stand til å puste lettere også.

Consult Din Ernæringsfysiolog nå

Ingenting er bra når forbrukes eller brukt overdrevet, men komplett unngåelse av en bestemt type mat er like skadelig også. Spør ernæringsfysiolog for riktig mengde inntak av fisk for din alder og helsetilstand.