Artikler

Squalene i mat August 28 2011, 0 Comments

Vanlige oljer av for eksempel oliven, hvete, ris og kli inneholder konsentrasjoner av squalene. Konsentrasjonen av squalene er betydelig mer konsentrert i hailever olje.

Hailever olje, inneholder de samme fordelene som tran olje, for eksempel vitamin A og D og omega-3 fettsyrer, men den høye squalene innhold samt alkoxylglycerol gjør dette til et sunt tilskudd.

Mange opplever at hailever olje øker deres immunsystem og bedrer hudplager. Enkelte forskere foreslår bruk av denne Haiolje med sine høye konsentrasjoner av Squalene, pga sin kreft-forebyggende egenskaper.

Kort fortalt hva Squalene er:

Squalene er mer enn en forløper til Kolesterol. Ca 10% av synthesized squalene brukes til Kolesterol syntese. De resterende 90% lagres og brukes som en antioksidant i kroppens biokjemiske mekanismer.

Kolesterol er en svært viktig byggesten i menneskekroppen, vi finner det i nervesystemet, i hormonsystemet, immunapparatet, i henhold til syn, D-vitaminsyntese samt at disse fettstoffene er av avgjørende betydning for hud, ledd og som del av celleveggen.

Squalene akkumuleres i størst konsentrasjoner i huden, hvor det synes å spille en viktig rolle i nedbrytningen av frie radikaler samt hindre skadevirkninger av lipid peroxidation. Tilstrekkelig konsentrasjoner av squalene i huden hindrer også oxidative skade fra ultrafiolett lys. Konsentrasjonen av Squalene viser seg også å spille en liknende rolle i netthinnen.


Helsekost basic August 25 2011, 0 Comments

Selv om du spiser sunt kan kroppen ofte ha godt av tilskudd av en helsekost. Vi vet at man har forskjellig behov avhengig av kjønn, alder og livsfase.

Følgende behov kan være aktuelle:


  • Barn som vokser og skal lære har behov for kaldpressede fettsyrer
  • Travle voksne som ønsker mer overskudd kan med fordel ta energiforsterkende Multihaiolje
  • Dem som trener mye kan ha fordel skalldyrproteiner for å redusere fett og bygge muskler
  • Slitasjegikt og ledd/muskel problemer kan reduseres med MOT ledd- og muskelsmerter

Hos Medicmarine finner du produkter med naturlige næringsstoffer og vitaminer som alle trenger; fettsyrer, vitaminer og antioksidanter.


Bestill med SMS May 16 2011, 0 Comments

Send LETT til 2090 og få tilsendt en boks Skalldyrproteiner - Fremtidens Slankemiddel for kun kr. 243,- + porto.

Ved å bestille pr SMS vil vi sørge for at du får tilsendt din bestilling hver måned så lenge du ønsker det.

Et abonnement gjør at du alltid har dine helsekostprodukter i huset.


Sunn oljebalanse forlenger livet March 29 2011, 0 Comments

Spis mer omega-3 og mindre omega-6.

Forskere hyller omega-3 som tidenes sterkeste våpen mot blodpropp, kreft, diabetes, allergi, rynker og mye mer. Problemet er bare at du får altfor lite av det – og enda verre: at det blir motarbeidet av at du spiser for mye omega-6.

Denne ubalansen kan være med på å fremkalle en kronisk betennelse i kroppen, som på sikt kan gjøre deg syk og i verste fall være dødelig. Løsningen er å gjenoprette balansen og spise mer omega-3, dvs. mer fisk og fiskeolje, og være oppmerksom på alle de skjulte omega-6-kildene.

Etter hvert har det trengt inn hos de fleste av oss at fiskeolje er sunt. Mennesker som interesserer seg for helse, vet også at smør og fettranden rundt grillkjøttet er skadelig, mens olivenolje og mandler er bra for kroppen. Men så blir det rot i fettuniversets venne- og fiendebilde.

Ubalanse i omegafettstoffene

Mange av oss som tror at vi har full oversikt over det sunne fettet, undergraver i virkeligheten vår egen helse ved at vi ikke bare spiser for lite fisk, men også for mye av en rekke oljer som er sunne for oss i mindre mengder, men som i verste fall kan ende opp med å ta livet av oss hvis vi får i oss for mye.

En ubalanse i omegafettstoffene virker nemlig som en åpen invitasjon for såkalt inflammasjon, det vil si en kronisk betennelse i kroppen som kan føre til alt fra blodpropp og diabetes til kreft og tidlig aldring, demens, gikt – og mye mer. De matvarene du skal være ekstra på vakt overfor, er dem som inneholder store mengder omega-6.

Spesielt mat som inneholder mye planteolje uten at du vet det. For eksempel kan kjeks (også grove og økologiske) være proppfulle av omega-6 på grunn av innholdet av mais- eller soyaolje. Det samme kan en lang rekke bearbeidede matvarer. Selv kjøtt kan være en problematisk kilde til planteolje hvis dyrene er fôret opp med kunstige planteoljeprodukter og kornprodukter i stedet for å gå fritt og beite gress. Gress inneholder nemlig mange flere omega-3-fettsyrer.

Omega-3 & -6 (og de andre fettsyrene)

Denne artikkelen handler primært om de flerumettede fettsyrene, omega-3 og omega-6, og forklarer hvorfor du bør få i deg mer av de første og mindre av de siste. Men det betyr IKKE at du i stedet for plantemat med mye omega-6 skal kaste deg over mat med mettet fett, f.eks. kjøtt- og melkefett, kokos- og palmeolje. De er nemlig like usunne som de alltid har vært. Her er en oversikt over det kompliserte fettuniverset, slik at du kan velge sunnere.

METTET FETT: Dårlig

Finnes spesielt i smør, smørbare blandingsprodukter, hard margarin, frityrfett samt plantefett som kokosolje og palmeolje. Øker kolesterolnivået og risikoen for åreforkalking og blodpropp. Maks. 10 prosent av dagens kalorier kan komme fra mettet fett.

FLERUMETTET FETT: 2 typer

Kroppen trenger flerumettede fettsyrer fra maten fordi den ikke kan danne dem selv.

OMEGA-3: Genialt

Demper betennelse og senker risikoen for hjerte-karsykdom, diabetes m.m. Beste kilde er fet fisk. Bør utgjøre minst 1 prosent av de daglige kaloriene, helst mer.

Extra Virgin OMEGA-3: Ekstra Genialt

Opptas lettere i og av kroppen. Kroppen nyttegjør seg bedre av naturlige oljer. Demper betennelse og senker risikoen for hjerte-karsykdom, diabetes m.m. Beste kilde er fet fisk. Bør utgjøre minst 1 prosent av de daglige kaloriene, helst mer.

OMEGA-6: Bra kun i små mengder - ellers uheldig

Matvarer med omega-6 er isolert sett sunne, bl.a. for kolesterolnivået, men vi får i oss altfor mye, og det er uheldig fordi det motarbeider omega-3 og bl.a. øker faren for å få blodpropp. Finnes i alle planteoljer, nøtter, myke smørprodukter og et utall andre hel- og halvfabrikata. Omega-3 og -6 til sammen bør kun utgjøre 5–10 prosent av de daglige kaloriene.

ENUMETTET FETT: Bra

I denne kategorien finner vi olivenolje, nøtter og avokado. Enumettede fettsyrer virker gunstig på kolesterolet. Kan utgjøre 10–15 prosent av de daglige kaloriene.

Dette ifølge reportasje fra Iform.

Extra Virgin fiskeolje March 22 2011, 0 Comments

Det er et hav av forskjellige flasker i butikken. Hvordan skal vi velge og hva betyr de forskjellige begrepene som står på flaskene?

Kaldpresset olje = Extra Virgin olje

Olje framstilt av råstoff uten oppvarming eller tilsetting av kjemiske stoffer. Ved kaldpressing beholdes de naturlige næringsstoffene som fettløselige vitaminer, naturlige steroler og antioksidanter.


Produktutvikling January 03 2011, 0 Comments

Medicmarine satser sterkt på produktutvikling, og nye produkter kommer stadig til. Det mange ikke er klar over er at Medicmarine, i samarbeid med den Lillesands baserte bedriften Eco Marine, skaffer alt av råvarer selv, produserer alle våre produkter selv, pakker og distribuerer fra Lillesand. Hvorfor gjør vi så dette? Jo, for din skyld. Vi ønsker å selge og distribuere produkter som kan gi deg en bedre hverdag, produkter som virker og som vi kan være stolte over å selge. Derfor har vi sett at vi må ha kontroll helt fra råvaren høstes til produktene ligger ferdig pakket i bokser. Dette er unikt innen helsekost – og dette bør gi deg som kunde en ekstra sikkerhet når du handler hos Medicmarine.


Medicmarine søker nye forhandlere. January 02 2011, 6 Comments

Medicmarine ønsker våre produkter distribuert gjennom seriøse kanaler, hvor kunnskap og engenskaper ved produktet er avgjørende fremfor laveste pris..

Medicmarine tilbyr:

  • Patentert verdensledende teknologi
  • Forbedret produktkvalitet
  • Produkter basert på sporbare arter.
  • Råvarer fra bærekraftige marine bestander
  • Unike produkter nasjonalt og internasjonalt

Ta kontakt for mer informasjon.

Klikk på heading for å legge igjen en kommentar.


Visste du at…. December 29 2010, 0 Comments

Forsøkene indikerer også at kaldpresset fiskeolje har større antiinflammatorisk effekt enn raffinert olje. Det vil si at de i større grad reduserer blodcellers evne til å produsere stoffer som kan føre til betennelse.


Visste du at……. December 29 2010, 0 Comments

Fiskeolje kapslerRaffinering av fiskeolje ødelegger eller fjerner komponenter i oljen som har gunstige helsemessige virkninger. Det viser forsøk fra Universitetet i Tromsø der man fant ut at ferske kaldpressede fiskeoljer hadde bedre helseffekt enn raffinert olje, som tran.