Artikler

Fiskeolje - må bare ha det! May 24 2016, 0 Comments

Det er ingen tvil om at vi trenger omega-3. Dette er et essensielt fettstoff, som vi må ha tilført og som påvirker blant annet søvn, mental helse, hormoner, betennelser, fertilitet, og som er avgjørende for forebygging allergi, kreft, hjerte- og karsykdommer.

                                          

Funksjon av omega-3-fettsyrer:
Viktige for hjertet og kretsløpet, blant annet forebygger omega-3-fettsyrer blodpropp og åreforkalkninger (aterosklerose). Motvirker inflammasjoner, demper allergiske reaksjoner, diabetes, gikt, slitasjegikt, leddgikt, kretsløpsbetingede hudsykdommer, psoriasis, migrene og inflammatoriske sykdommer.

EPA, DHA og arakidonsyre transporteres fra blodet til hjernen via blod-hjerne-barrieren, hvor de opptas via egne transportkanaler. Forskning viser at for høyt innhold av DHA i fiskeolje hemmer transporten av EPA til hjernen, derav grunnen til at forholdet mellom DHA og EPA må være balansert.

Funksjon av omega-6-fettsyrer:
Regulering av hormonbalansen
Dannelsen av prostaglandiner
Motvirker astma, slimdannelse, barneeksem, atopisk eksem, hårtap, PMS, hudproblemer og barnløshet.

 


Myndighetenes anbefaling - TRAN February 08 2015, 0 Comments

For voksne og barn fra to år og oppover, så er laveste inntak av flerumettede fettsyrer fastsatt til minimum 3 prosent av daglig energiinntak, inkludert minimum 0,5 energiprosent (E%) fra omega-3-fettsyrer. Dette er anbefalingene fra det norske Helsedirektoratet, som igjen er basert på de nordiske helseanbefalingene.

Når man regner om 0,5 energiprosent til gram omega-3-fettsyrer pr dag ved å ta kjønn, alder og fysisk aktivitet i betraktning, så kommer man fram til tabellen under.

tabell

 * Basert på anbefalingen fra Helsedirektoratet om minimum 0,5% energi som omega-3-fettsyrer og at omega-3-fettsyrer gir 0,0377 MJ per gram.

”For å sikre et tilstrekkelig inntak av vitamin D og omega-3-fettsyrer, anbefales tran til hele befolkningen”.

– Helsedirektoratet

”Alle, også idrettsutøvere, anbefales å ta tran. Tran bør tas hver dag, året rundt, for å få omega-3-fettsyrer og vitamin D.”

– Olympiatoppen

 


På tide med en ny rensekur? June 24 2014, 0 Comments

Detox (fra de engelske ordene «detoxification» og «detoxifying») betyr avgiftning eller utrensing, og bygger på prinsippet om å rense kroppen for avfalls- og giftstoffer.

Vi blir utsatt for utallige kjemikalier, tilsetningsstoffer og forurensing i hverdagen.

I tillegg er vi ofte stresset, velger kjapp ferdigmat og glemmer å mosjonere.

Da er det ikke rart at kroppen vår samler opp gifter raskere enn vi rekker å kvitte oss med dem. Den blir overbelastet av alt vi spiser og puster inn.

For Medicmarine er det viktig å tilby produkter som er naturlige, sunne og miljøvennlige.

Sammensatt av Chitosan med høy lading samt håndplukket tang.
Chitosan og tang har den enestående evne at de tiltrekker seg og binder dioksiner og tungmetaller Marin detox fører så med seg disse uønskede stoffene ut av kroppen. samtidig som produktet tilfører kroppen essensielle mineraler, vitaminer og sporstoffer.

Slanketips April 23 2013, 0 Comments

Slankeindustrien pusher til stadighet nye produkter og opplegg som sak få deg ned i vekt på rekordtid. 

Noen av dem har sikkert noe for seg, men vidunderkuren er dessverre ikke oppfunnet - da hadde det ikke vært behov for alle de nye diettene.

Du kommer nok ikke utenom en viss egeninnsats om du ønsker å gå ned noen kilo. Imidlertid trenger ikke veien til en lettere tilværelse være så som tung som den ofte framstilles; poenget er å bruke hodet like mye som kroppen.


Spis proteiner til hvert måltid

Proteiner metter mest, og gir en metthet som varer lenger enn den du får gjennom karbohydrater og fett. 
Proteiner bevarer dessuten muskelmassen, og muskler trenger du til forbrenningen. Sunne proteiner fra fisk og skalldyr bør derfor være en del av, eller inntas før hvert måltid.
Ikke alt som blir sagt og skrevet stemmer alltid, og i hvert fall ikke for alle.

Det hersker mange ulike oppfatninger av hva som er best for forbrenningen vår, og hvordan vi skal leve og spise for å holde den oppe, og vekta nede. 

Proteiner fra fisk og skalldyr gjør deg slankere.

Vi vet godt at fisk er sunt, og at omega-3 er viktig for å forebygge hjerte- og karsykdommer, kreft og beinskjørhet. Nå viser det seg at fisk også kan gjøre underverker for vekten. 
Ny forskning viser at når du spiser mager fisk og skalldyr, får du i deg viktige proteiner som kan gjøre det enklere å holde vekten nede. 

Spis mer uten å gå opp i vekt

Fiskeproteinene vil redusere fettvevet, og det skal verken være nødvendig å bevege seg mer eller å spise mindre for å oppnå effekt. 
Faktisk skal du kunne spise mer av annen mat uten å legge på deg, så lenge du også spiser mye fisk og sjømat. 

Marine proteiner, bedre enn melkeprotein

Bak studien står norske Lise Madsen og Bjørn Liaset ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) og Københavns Universitet. Studien er klargjort for publisering nå i juni. 
- Det har lenge vært kjent at et økt inntak av proteiner øker forbrenningen. Skal du ned i vekt, lønner det seg derfor å spise mer proteiner og mindre karbohydrater. Vår forskning viser imidlertid at proteiner fra mager fisk ser ut til å gi et bedre resultat enn om du får i deg melkeproteiner, sier forskere i NIFES. 

Slankende fettceller

Vi har to typer fettceller i kroppen, hvite og brune. 
Fettcellene har ulike funksjoner: De hvite cellene lagrer energi, altså kaloriene vi spiser, og gjør oss derfor fete. 
De brune fettcellene har motsatt effekt: De forbrenner kalorier for at kroppen skal holde seg varm. 

Studiene viser at fiskeproteiner får kroppen til å danne flere brune fettceller, som igjen gjør kalorier om til varme istedenfor til fett. I forsøkene har vi brukt proteiner fra mager fisk, som inneholder mer proteiner enn fet fisk. Vil du ned i vekt, holder det ikke å ta omega-3-tilskudd, man bør også innta tilskudd av skalldyrproteiner eller fiskeproteiner.

Medicmarine er foreløpig eneste aktør i helsekostbransjen som kan tilby skalldyrproteiner.


Produktutvikling January 03 2011, 0 Comments

Medicmarine satser sterkt på produktutvikling, og nye produkter kommer stadig til. Det mange ikke er klar over er at Medicmarine, i samarbeid med den Lillesands baserte bedriften Eco Marine, skaffer alt av råvarer selv, produserer alle våre produkter selv, pakker og distribuerer fra Lillesand. Hvorfor gjør vi så dette? Jo, for din skyld. Vi ønsker å selge og distribuere produkter som kan gi deg en bedre hverdag, produkter som virker og som vi kan være stolte over å selge. Derfor har vi sett at vi må ha kontroll helt fra råvaren høstes til produktene ligger ferdig pakket i bokser. Dette er unikt innen helsekost – og dette bør gi deg som kunde en ekstra sikkerhet når du handler hos Medicmarine.